Toimintasuunnitelman laatiminen


Olet jo valmistautunut menestykseen osallistumalla kick off -tapahtumiin, pohtimalla vuoden 2016 tavoitteitasi ja ryhtymällä hankkimaan uusia asiakkaita ja jäseniä. Miten sitten hyödynnät saamiasi tiedonjyviä ja ideoita? Toiminnan suunnittelu ja tavoitteiden asettaminen ovat tärkeimpiä suoritettavia toimia, kun haluat maksimoida liiketoimintasi potentiaalin.
Toimintasuunnitelman voi luoda monin tavoin. Jotta suunnitelma vastaisi tarpeitasi mahdollisimman hyvin ja työntekosi olisi tehokasta, sinun kannattaa noudattaa tiettyjä periaatteita.
Määritä tavoite
Varmista suunnittelua aloittaessasi, että tiedät tavoitteesi. Jos et aseta selkeitä lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteita, et koskaan voi olla varma siitä, onko toimistasi hyötyä tai ovatko päämääräsi edes tavoittelemisen arvoisia.
VINKKI: Pidä kirjaa tavoitteistasi ja suunnitelman mukaisista toimistasi. Niin ajatuksesi pysyvät selkeinä ja saat käsityksen edistyksestäsi.
Ole realistinen
Realistisen asenteen ei ole tarkoitus heikentää motivaatiotasi menestyä. Se voi kuitenkin vähentää esimerkiksi aikatauluista viivästymisestä, ulkoisista olosuhteista tai uupumuksesta johtuvaa stressiä. Kun olet realistinen, sinun on helpompi saavuttaa tavoitteesi lannistumatta väistämättömistä häiriöistä.
VINKKI: Jotta säilyttäisit realistisen asenteen ja pysyisit tuottavana, aseta mitattavissa olevia, yksinkertaisia tavoitteita. Kun saavutat tietyn tavoitteen, pysyt motivoituneena ja sinun on helpompi jatkaa suunnitelmasi mukaisesti.
Ole järjestelmällinen
Järjestelmällisyys on äärimmäisen tärkeää. Kun olet saanut tietyn tehtävän suoritettua, merkitse se hoidetuksi. Rastit luettelossa ja muut visuaaliset vahvistukset auttavat sinua pysymään ajan tasalla sen suhteen, mitä on jo tehty ja mitä on vielä tekemättä. Lisäksi tehtävien merkitseminen hoidetuksi on tyydyttävää!
VINKKI: Vaikka mapit saattavat tuntua vanhanaikaisilta, ne ovat varsin hyödyllisiä. Jos sinulla (tai tietokoneellasi) on taipumusta unohdella asioita tai tallentaa tiedostoja vääriin paikkoihin, konkreettisten kopioiden säilyttäminen kansiossa on turvallinen vaihtoehto. Tietosi pysyvät tallessa ja ovat helposti saatavilla – kunhan et hukkaa mappiasi…
Noudata aikatauluja
Jos et määritä selkeitä aikatauluja, pikkutehtävät lykkäytyvät tai jopa unohtuvat helposti. Lopulta saatat huomata hukkuvasi keskeneräisiin töihin ja stressaantua. Kun määrität realistiset aikataulut, pysyt tehtäviesi tasalla. Jos et ole varma, miten kauan tietyn tehtävän hoitamiseen menee, varaa sille varmuuden vuoksi tunti ylimääräistä aikaa. Jos valmista tulee jo aiemmin, hienoa! Voit siirtyä seuraavan tehtävän pariin ilman paineita.
VINKKI: Sisällytä aikatauluihisi myös taukoja. Kun sinulla on aikaa myös rentoutua, et pala loppuun ja pystyt keskittymään paremmin. Varaa siis kahvi- ja lounastaukoja, joiden aikana voit ottaa rauhallisesti.
Jatka samaan malliin
Kun olet laatinut suunnitelman, kertonut siitä tarvittaessa myös muille tiimisi jäsenille ja asettanut tavoitteet, on tärkeimmän tehtävän aika: jatka ahkerointia!
VINKKI: Kaikki ei aina mene odotusten mukaan. Muuta aikatauluja tarvittaessa. Älä lannistu. Muokkaa suunnitelmia, mutta älä koskaan luovu tavoitteistasi!

CONVERSATION

Instagram

Follow Us