10 elintarviketta, jotka ovat hyväksi sydämelleYhdysvalloissa helmikuu on sydänterveyden kuukausi, ja Synergy juhlistaa sitä kertomalla jäsenilleen sydämen terveyteen liittyvistä asioista. Kiinnitä sydämeesi tässä kuussa erityistä huomiota. Kyseinen lihas tekee sentään kovasti töitä, ja välillä sen tarpeet tahtovat jäädä päivittäisten rutiinien jalkoihin. Tekemällä terveellisiä valintoja joka päivä voit kuitenkin vahvistaa sydäntäsi ja parantaa hyvinvointiasi.

Ruokavaliolla on valtava merkitys sydämen terveyden kannalta. Siksi on hyvä tietää, mitä sinun kannattaa syödä.

Seuraavat kymmenen elintarviketta ovat hyväksi sydämelle.

Lohi
Lohi edistää sydämen terveyttä, koska se sisältää paljon omega-3-rasvahappoja. Ne auttavat ehkäisemään veritulppien syntymistä, edistävät verenkiertoa sekä laskevat sydäntauteja aiheuttavien triglyseridien määrää.

Amerikan sydänyhdistyksen mukaan rasvaista kalaa kannattaa syödä vähintään kahdesti viikossa. Annoskoko on noin 100 grammaa.

Pähkinät
Myös saksanpähkinät, mantelit, cashewpähkinät ja pistaasit ovat hyvä omega-3-rasvahappojen lähde. Tutkijoiden mukaan noin 140 grammaa pähkinöitä viikossa auttaa ehkäisemään sydäntauteja. 

Rasvaton/vähärasvainen maito tai jogurtti
Maitotuotteissa on runsaasti kaliumia, joka auttaa laskemaan verenpainetta. Rasvattomissa maitotuotteissa ei ole lainkaan kolesterolia nostavia tyydyttyneitä rasvoja, ja vähärasvaisissa tuotteissakin niitä on vain vähän.

Vadelmat
Vadelmissa ja muissa marjoissa on paljon antioksidantteja, kuituja ja C-vitamiinia, joten ne ovat maukas ja terveellinen vaihtoehto sydänongelmien ehkäisyyn.

Kikherneet
Eläköön hummus! Suositut ja monipuoliset kikherneet ovat hyväksi sydämelle. Nämä pienet pallerot ovat erinomainen liukoisten kuitujen lähde – ja liukoiset kuidut laskevat pahaa LDL-kolesterolia.

Kaurapuuro
Kaurassa on beetaglukaani-nimistä kuitua, joka laskee LDL-kolesterolia. Jo puolitoista kupillista kaurapuuroa vaikuttaa kolesterolitasoon.

Avokado
Avokadon pehmeä koostumus johtuu sen sisältämästä hyvästä rasvasta, joka auttaa laskemaan LDL-kolesterolitasoa. Lisäksi sen tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet suojaavat verisuonia.

Oliiviöljy
Välimeren maissa paljon käytetyn oliiviöljyn sanotaan olevan terveellinen vaihtoehto voille ja muille öljyille. Se rajoittaa tyydyttyneiden rasvojen saantia, ja nehän nostavat LDL-kolesterolitasoa ja edistävät rasvan kertymistä verisuoniin.

Tumma suklaa
Kyllä vain – myös suklaa kuuluu listalle. Kaakaossa on nimittäin runsaasti flavanoleja, jotka auttavat alentamaan verenpainetta ja ehkäisevät veritulppien syntymistä. Lisäksi suklaan antioksidantit ehkäisevät pahan kolesterolin kertymistä valtimoiden seinämiin.

Viinirypäleet
Viinirypäleiden sisältämä resveratroli on hyväksi sydämelle, koska se estää verihiutaleita tarttumasta toisiinsa ja vähentää siten veritulppien vaaraa sekä ehkäisee sydämeen vievien verisuonten vaurioita.


CONVERSATION

Instagram

Follow Us