Viisi asiaa, joille kannattaa heittää hyvästit uutena vuotena

Juhlatamineet esiin – vuosi vaihtuu pian! Yrittäjänä ja Synergy-tiimin jäsenenä valmistaudut varmaan paraikaa uuteen vuoteen ja tarkastelet omia ja tiimisi liiketoiminnallisia tavoitteita. Parhaat tulokset syntyvät, kun määrität saavutettavissa olevia tavoitteita ja laadit toimintasuunnitelman, jonka avulla pystyt pitämään kiinni niistä.

Arviolta 24 % tavoitteita asettavista ihmisistä pitää uudenvuodenlupauksensa pidempään kuin muutaman viikon. Ole yksi niistä, joiden vuosi 2016 on onnistunut. Valmistaudu menestykseen jättämällä taaksesi seuraavat viisi asiaa, jotka hankaloittavat liiketoimintatavoitteiden saavuttamista.

Epäjärjestys

Synergyn jäsenenä teet todennäköisesti töitä kotona. Ovatko työpöytäsi ja muut tasot lomakkeiden ja esitteiden peitossa? Lojuuko liiketoimintamateriaalia ympäri taloa? Jos vastaus on myöntävä, nyt on aika siivota! Tutkimusten mukaan siisti ja järjestelmällinen tila auttaa parantamaan tuottavuutta. Kun siivoat fyysisen työtilasi, huomaat myös ajatustesi selkenevän. Tällöin suoriudut tehtävistäsi tehokkaammin.

Ajan haaskaaminen

Nykyään tunnit saattavat hujahtaa ohi lähes huomaamatta televisiosta tulevien sarjojen, koukuttavien pelien, yhteisöpalvelusivustojen ja älylaitteiden kautta rajattomasti saatavilla olevan tiedon parissa. Digitaalinen maailma on sekä hieno että vaarallinen. Pidä huoli siitä, että olet saanut päivän tehtävät hoidettua ennen kuin palkitset itsesi kanavasurffailulla tai Facebook-hetkellä.

Negatiivisuus

Vaikket välttämättä edes huomaa sitä, ajatuksillasi on valtava vaikutus siihen, mihin kykenet. Jos uskot, ettet pysty saavuttamaan tiettyä tavoitetta, olet jo epäonnistunut. Hakeudu sellaisten ihmisten seuraan, jotka uskovat kykyihisi. Älä suomi itseäsi virheistä. Jos viikkosi on ollut huono, keskity seuraavan viikon mahdollisuuksiin. Kun pyrit olemaan positiivinen aina ja kaikissa tilanteissa, ihmiset hakeutuvat luoksesi. Asenteesi antaa sinulle myös uskoa tulevaan.

Syyttely

Elämä olisi liian helppoa, jos kaikki menisi aina suunnitelmien mukaan. Vastoinkäymiset auttavat sinua hiomaan arvokkaita taitoja. Pyri hankalissa tilanteissa ottamaan vastuu virheistäsi ja korjaamaan ne nopeasti. Älä syytä muita ihmisiä tai olosuhteita, jotka mielestäsi aiheuttivat vaikeudet. Muutoin luot negatiivisen ilmapiirin, joka tukahduttaa liiketoimintasi. Lakkaa siis syyttelemästä ja ryhdy ratkaisemaan käsillä olevia ongelmia, jotta saat uutta puhtia liiketoimintaasi.

Vitkastelu

Uudet tavoitteet voi olla alkuun vaikea sisäistää. Ne ovat pelottavia ja saattavat vaikuttaa saavuttamattomilta. Siksi voi tuntua turvallisimmalta siirtää asioita seuraavaan päivään. Ennen kuin huomaatkaan, on kulunut kuukausi etkä ole askeltakaan lähempänä tavoitettasi. Kaikki katastrofin ainekset ovat koossa. Ryhdy siis tavoittelemaan päämääriäsi vähän kerrallaan. Suunnittele päivän tehtävät edellisenä iltana ja tartu toimeen pian herättyäsi. Kun otat pari suurta tai pientä askelta oikeaan suuntaan joka päivä, saavut lopulta päämäärääsi.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us