Synergy sponsoroi purjelautailun maailmanmestaria
Zara Davis on maailmanmestari, maailmanennätysnainen ja osteopaatti. Hän on myös Synergyn uusin sponsoroitava, ja hänen lautansa purjeessa komeilee Synergyn logo. Hän käyttää Synergyn tuotteita itse ja myy niitä myös asiakkailleen klinikallaan Englannissa.

Zara oppi purjelautailemaan 13-vuotiaana, mutta hän piti taukoa lajista 15-vuotiaasta aina 27-vuotiaaksi saakka. Hänen tuolloinen työnantajansa sai hänet innostumaan purjelautailusta uudelleen, eikä into ole laantunut. Zara oppi lajin nopeasti uudelleen, ja hän tapasi aviomiehensäkin ollessaan purjelautailemassa järvellä.

Toukokuussa 2016 – lähes 50-vuotiaana – Zara nappasi ensimmäisen naisten maailmanmestaruutensa Fuerteventurassa järjestetyssä purjelautailun Dunkerbeck GPS Speed Challenge -kilpailussa. Hän siis päihitti kilpailun kaikki muut naiset, ja lisäksi hänen aikansa oli parempi kuin yli puolella miehistä. Zara on myös kuusinkertainen purjelautailun Euroopan-mestari, ja monet tuntevat hänet lempinimellä ”vetten nopein nainen”. Hänellä on hallussaan 34,74 solmun nopeusennätys mailin (1,6 km:n) purjelautailumatkalta sekä 45,83 solmun (84,8 km/h) ennätys 500 metrin matkalta.

”Rakastan haasteita ja vesillä olemista”, Zara sanoo. ”Tunnun jostain syystä olevan luonnonlahjakkuus lajissa. Kesti vuosia oppia taitavaksi, mutta kun on hyvä jossain, taitojaan tietysti hioo. Haluan esimerkilläni kannustaa nuoria – etenkin tyttöjä – urheilemaan ja kokeilemaan purjelautailua.”

Purjelautailussa laudan ja purjeen rakenteella ja laadulla on suuri merkitys. Kumpikin osa rakennetaan ja valitaan niin, että tuulta pystyy hyödyntämään mahdollisimman hyvin. Kilpapurjelautailijan purje on noin kaksi kertaa niin suuri kuin harrastelijan, jotta siihen tarttuu mahdollisimman paljon tuulta. Zaran mukaan purje on fyysisiltä ominaisuuksiltaan verrattavissa lentokoneen siipeen. Purjeen täytyy olla juuri oikeassa kulmassa, jotta se pystyy hyödyntämään tuulta liikuttavana voimana.

Tämä ei toki tarkoita, että kuka tahansa osaa purjelautailla, kun välineet vain ovat oikeat. Mitä enemmän tuulta purjeessa on, sitä vaikeampaa sen hallitseminen on. Kilpalaudan ja -purjeen hallitsemiseen tarvitaan valtavasti voimaa. Zara on 183 cm pitkä, ja hänellä on paljon lihasmassaa, jota tarvitaan lajissa menestymiseen. Tällaisesta kehosta on paljon apua kilpapurjelautailussa. ”Purjelautailu on melkoista fysiikkanörtteilyä”, Zara toteaa.

”Purjelautailussa seisotaan evällä varustetulla laudalla, ja etenkin kilpapurjelautailussa tarvitaan hyvää kuntoa, voimia ja rohkeutta.” Kyllä vain, rohkeutta myös. Kuvittele kiitäväsi veden päällä 80 kilometrin tuntivauhdilla, kun menetät tasapainosi ja mätkähdät veteen. Se ei taatusti tunnu mukavalta.

”Kaikki purjelautailuun liittyvä on fyysisesti vaativaa”, Zara sanoo. ”Vaikeinta on tasapainon säilyttäminen. Kehon kaikkia lihaksia tarvitaan koko ajan. Siksi laji vaatii paljon myös kardiovaskulaariselta järjestelmältä.”

Kokopäivätyön ohella Zara treenaa jopa 15 tuntia viikossa. Harjoitellakseen vesillä hän matkustaa noin neljän tunnin matkan kotoaan Bristolin liepeiltä West Kirbyn keinotekoiselle Marine Lake -järvelle. Hänen muu harjoittelunsa sisältää uintia, pyöräilyä, juoksua, pilatesta ja kuminauhavastuksilla treenaamista. Hän syö ravinteikkaasti, juo runsaasti vettä ja käyttää laadukkaita lisäravinteita päivittäin. Nykyään lisäravinnearsenaaliin kuuluvat myös ProArgi-9+, e9, Phytolife ja Mistify. Zara on terveyden ruumiillistuma, ja hän toimii elävänä esimerkkinä osteopatia-asiakkailleen.

”Työskentelen paljon huippu-urheilijoiden kanssa, enkä halua tarjota klinikallani mitään epäpuhdasta”, Zara sanoo.

Koska hän on huippu-urheilija itsekin, hän tunnistaa laadukkaan tuotteen sellaisen nähdessään. Synergyn huolelliset laatutestit ja tiukat tuotannolliset vaatimukset ovat vakuuttaneet Zaran siitä, että yrityksen tuotteet edistävät hänen suorituskykyään ja ovat hyödyksi myös hänen asiakkailleen.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us