Aamurutiinit uusiksi


Se, miten aloitat aamusi, vaikuttaa koko päiväsi laatuun. Jos olet heti aamusta levoton ja stressaantunut, sinun kannattaa ehkä muuttaa aamurutiineitasi. Kun löydät sopivat rutiinit, jaksat paremmin koko päivän.

Noudattamalla näitä vinkkejä saat päivällesi parhaan alun:

Syö terveellinen aamiainen

Terveellinen aamiainen on tärkeä osa päivää.  Nopean, herkullisen ja tasapainoisen aamiaisen saat sekoittamalla kolme mitallista SMLsmart-ateriankorviketta 4 desilitraan maitoa tai vettä. Jos jätät aamiaisen väliin, kehosi reagoi hidastamalla aineenvaihduntaa ja säästämällä energiaa. Tällöin jaksat huonommin koko päivän. Ihmisten energiantarve on yksilöllinen, mutta päivä on tärkeää aloittaa syömällä jotain. Terveellinen aamiainen voisi sisältää esimerkiksi kanelilla maustettua kaurapuuroa, marjoilla höystettyä jogurttia tai täysjyväpaahtoleipää ja hedelmiä.

Aloita päivä liikunnalla

Sinun ei tarvitse käydä joka aamu 10 kilometrin juoksulenkillä, jotta jaksat paremmin.  Jo 20 minuutin joogatuokio tai kävelylenkki korttelin ympäri auttaa kehoa heräämään hyvin nukutun yön jälkeen. Jooga on tähän tarkoitukseen erityisen hyvä laji, sillä se saa sykkeen kohoamaan ja parantaa notkeuttaa, ryhtiä, tasapainoa, lihaskuntoa ja kestävyyttä. Joogaa voi harrastaa kuka tahansa. Vaikeustason voi valita itse, joten kaikille löytyy varmasti sopiva joogarutiini. Aamuliikuntaan on hyvä hakea puhtia ProArgi-9+- tai e9-annoksesta.

Lue tai kirjoita

Istahda ennen päivän kiireitä hetkeksi ja kirjoita ajatuksesi ja tavoitteesi päiväkirjaan. Päiväkirjan pitäminen voi lievittää stressiä ja levottomuutta. Kun kirjoitat aamulla kymmenenkin minuuttia, sinun on ehkä helpompi keskittyä, sisäistää ajatuksesi ja miettiä, miten saat päivästäsi irti mahdollisimman paljon.

Jos kirjoittaminen ei tunnu luontevalta, lue hetki vaikka sanomalehteä tai hyvää kirjaa. Anna itsesi uppoutua tekstiin ja nauti hetkestä omaa aikaa. Näin saat aivosi käyntiin heti aamusta.

Noudata rutiineita

Tiettyjen aamurutiinien noudattaminen voi auttaa sinua keskittymään ja toimimaan järjestelmällisesti. Aloita esimerkiksi pikaisella kävelyllä, käy sitten suihkussa, pukeudu ja syö terveellinen aamiainen. Rutiineissa tärkeintä ei välttämättä ole asioiden järjestys vaan se, että optimoit aamusi toimimalla aina samoin. Näin saat päivällesi tehokkaan alun.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us