5 syytä ulkoilla


Vuoret, joet, laaksot, järvet, niittykukat, puut, villieläimet – luonto kutsuu! Nyt on täydellinen aika lähteä ulos ihailemaan sen kauneutta. Tiesitkö, että jo pelkkä luonnossa oleskeleminen on hyväksi niin henkiselle kuin fyysisellekin terveydelle? Näin huimasti hyödyt, kun lähdet ulos luonnon rauhaan.

Muisti ja keskittymiskyky paranevat


Raitis ilma ja aavat maisemat ovat todistetusti hyväksi aivoille. Michiganin yliopistossa suoritetussa tutkimuksessa joukolle opiskelijoita annettiin tehtäväksi muistitesti, jonka jälkeen heidät jaettiin kahteen ryhmään. Kumpikin ryhmä lähti kävelylle – toinen metsään ja toinen kaupungille. Kävelyn jälkeen opiskelijat tekivät testin uudelleen. Metsäkävelyllä olleet saivat testistä paremman arvosanan kuin kaupunkikävelijät.

Vireystila nousee 


Tutkijat kutsuvat aivosumunakin tunnettua kokemusta henkiseksi väsymykseksi. Kyseessä on siis se tila, jossa ajatukset katkeilevat. Luonnossa oleskelu voi kuitenkin edistää henkistä vireyttä ja keskittymiskykyä. Tutkimusten mukaan luonnon kauneus saattaa herättää ihmetyksen tunteita ja kohentaa henkistä tilaa nopeasti. Lisäannoksen luonnollista energiaa saat, kun otat mukaan annoksen Synergyn e9-tuotetta.

Stressitaso laskee 


Lukemattomat tutkimukset ovat osoittaneet, että luonnossa oleskelu ja jo maisemien katseleminen ikkunasta laskee stressihormoni kortisolin määrää. Monissa näistä tutkimuksista on havaittu, että stressin lievittämisen ohella ulkoilu myös auttaa pitämään asenteen positiivisena ja edistää tietoisuustaitoja. Jo luonnontieteilijä John Burroughs oli sitä mieltä, että luonnolla on rauhoittava ja parantava vaikutus ja että se auttaa häntä saamaan ajatuksensa järjestykseen.

Immuunijärjestelmän toiminta tehostuu 


Japanissa vuonna 2010 suoritetussa tutkimuksessa pyydettiin joukkoa ihmisiä leiriytymään ulkona kaksi yötä. Tutkijat havaitsivat, että seurauksena tutkittavien valkosolutuotanto kiihtyi. Valkosolut ehkäisevät esimerkiksi vilustumista, influenssaa ja yleisiä tulehduksia, joten nauti päivittäinen Mistify-annoksesi ja suuntaa ulos!

Henkinen terveys kohenee 


Noin 350 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa taistelee masennusta vastaan, ja joka kolmas kärsii ahdistuneisuudesta. Stanfordin yliopiston tutkijat julkaisivat Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä tutkimuksen, jonka mukaan luonnossa kävelevien otsalohkon prefrontaalialueen toiminta on vähäisempää kuin kaupunkiympäristössä kävelevillä. Kyseinen alue keskittyy negatiivisiin tunteisiin. Monet lääketieteen ammattilaiset suosittelevatkin nykyään luonnollista terapiaa mielenterveyshoitojen ohella.

Ulkoilun hyödyt ovat mittavat, joten vedä vaelluskengät jalkaan, lähde bongaamaan lintuja, pulahda järveen tai rentoudu telttaillen perheen ja ystävien kanssa. Voit valita minkä aktiviteetin tahansa – ota kuitenkin kaikki irti lämpimästä vuodenajasta ja hyödynnä ulkoilun edut.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us