Tiukat tarkastukset takaavat tuotteiden laadun


Ennen erillisten ainesosien testausta, tuotteiden valmistusta, lopputuotteiden testausta ja pakkaamista ja Synergyn tuotetoimituksen saapumista kotiovellesi laatujohtaja Lynda Hammons tutkii erittäin tarkkaan ja perusteellisesti Synergyn tuotteissa käytettävien ainesosien tuotantopaikan.

Lynda matkustaa pitkin maailmaa suorittamassa rutiinitarkastuksia Synergy WorldWiden ja Nature’s Sunshine Productsin toimittajien luona. Tätä ennen kukin toimittaja on tietysti läpäissyt huolellisen valintaprosessin, jossa sen valmistusprosessi ja -käytännöt on arvioitu. Noin 90 prosenttia Synergyn toimittajista läpäisee Lyndan tarkastuksen. Loppujen täytyy todistaa korjanneensa tarkastuksessa havaitut ongelmat, ennen kuin Synergy jatkaa yhteistyötä niiden kanssa.

Ennen kuin Synergyn tuotteet päätyvät kuluttajien käyttöön, taustalla on tehty tuhansia asioita. Niistä jokainen on tärkeä lopputavoitteen eli maailman terveydellisen tilanteen parantamisen kannalta. Synergy tekee kaikkensa tuotteidensa turvallisuuden ja tehon eteen. Yrityksen laadunvalvontatiimin suorittamat säännölliset tarkastukset erottavat sen muista. Monissa yrityksissä tuotteiden ainesosien korjuu- tai valmistuspaikoilla käydään nimittäin harvoin – jos koskaan.

”Olen vieraillut lukemattomien sellaisten toimittajien luona, jotka ovat mielellään vieneet minut lounaalle ja esitelleet minulle toimitilojaan”, Lynda kertoo. ”He ovat kuitenkin olleet ihmeissään tajutessaan, että aion oikeasti tarkastaa tilat. On olemassa monia yrityksiä, jotka eivät vaivaudu suorittamaan näitä tärkeitä tarkastuksia.”

Toimittajien valinta alkaa hankintaosastolla. Jos uutta tuotetta varten tarvitaan sellaisia ainesosia, joita ei aiemmin ole käytetty, hankintaosasto etsii sopivia toimittajia kaikkialta Kaliforniasta Kiinaan ja Saksaan saakka. Kun toimittaja on läpäissyt alustavan seulonnan, laadunvalvontatiimi tarkastaa sen tilat yhteistyössä tutkimus- ja kehitys- sekä hankintaosastojen kanssa. Monet yrityksen luottotoimittajista ovat toimittaneet Nature’s Sunshinelle raaka-aineita siitä saakka, kun yhtiö perustettiin 1970-luvulla.

”Emme valitse automaattisesti halvinta vaihtoehtoa, emmekä vaihda toimittajaa halvemman hinnan vuoksi”, Lynda sanoo. ”Kun teemme sopimuksen tietyn toimittajan kanssa, aiomme jatkaa yhteistyötä pitkään. Se ei kuitenkaan tarkoita, että lopettaisimme saamamme materiaalin testaamisen. Testaamme jokaisen tuotantolaitokselle saapuvan tuote-erän, vaikka olisimme saaneet puhtaita raaka-aineita samalta toimittajalta jo 40 vuoden ajan.”

Uusien toimittajien täytyy läpäistä tarkastus, ennen kuin Synergy käyttää mitään sen toimittamia ainesosia. Jo valitut toimittajat tarkastetaan 2–3 vuoden välein. Vuosittain suoritetaan maa-, materiaali- ja toimittajakohtainen riskiarvio, joka vaikuttaa osaltaan siihen, mitkä toimittajat tarkastetaan seuraavaksi. Synergyn laatustandardien valossa kiinalaiset kasviperäisten ainesosien toimittajat kuuluvat suuren riskin ryhmään, joten laadunvalvontatiimin edustajat vierailevat niiden luona usein. Vuonna 2016 he tarkastavat kolmen viikon aikana kaikki kiinalaiset toimittajat.

Ennen tarkastuksen aloittamista Lynda tiimeineen tekee odotuksensa selviksi. Vaikka Lynda suhtautuu laatuun intohimoisesti, hän haluaa toimittajien läpäisevän tarkastuksen. Siksi hän pyrkii auttamaan niitä täyttämään Synergyn vaatimukset. Hän esimerkiksi antaa heille tuote-ennusteita sekä kertoo testaukseen liittyvistä odotuksista ja vaatimuksista. Tästä syystä hankinta- ja laadunvalvontaosastot haluavat järjestää tarkastustapaamisen ennen varsinaista tarkastusta. Näissä tapaamisissa suhteet toimittajiin luodaan.

Ryhtyessään tarkastamaan toimittajan toimitiloja Lynda varmistaa, että niissä noudatetaan GMP-säädöksissä määritettyjä hyviä tuotantotapoja. Säädösten tarkoitus on minimoida sellaiset lääkeaineiden valmistukseen liittyvät riskit, joita ei voida eliminoida lopputuotteen testeillä. Synergyn tuotteet myös valmistetaan ja testataan GMP-säädösten mukaisesti.

Tarkastus kestää vähintään kahdeksan tuntia. Sen pituus riippuu pitkälti siitä, kuinka vaikeaa tarvittavan materiaalin kerääminen tai tuottaminen on. Prosessi alkaa kunkin tuotteen läpi käymien vaiheiden tarkastuksella. Ensimmäisenä on vuorossa materiaalin saapuminen varastoon. Tämän vaiheen tarkastuksen aikana toimitilat arvioidaan pesutiloja myöten. Niissä täytyy olla saatavilla saippuaa ja kuumaa vettä. Jos toimittajan työntekijöillä ei ole käytettävissään kuumaa vettä hygieniasta huolehtimiseen, se ei läpäise tarkastusta. Tietysti toimitilojen tulee myös olla puhtaat ja hyvin hoidetut.

Seuraavaksi arvioidaan toimittajan laadunvalvontalaboratoriot. Näin varmistetaan, että toimittajan laadunvalvontaprosessit vastaavat Synergyn prosesseja. Ennen kuin raaka-aineet edes saapuvat Nature’s Sunshine Productsin tuotantotiloihin, niiden puhtaus ja teho on jo testattu moneen otteeseen.

Kenties eniten aikaa vievä vaihe toimittajien tarkastuksissa on asiakirjojen arviointi. Lynda pyytää sattumanvaraisesti erilaisia puhtaanapitoon, laadunvalvontaan, tuholaistorjuntaan, GMP-koulutukseen, työntekijöiden koulutukseen, validointiin, ympäristövalvontaan, muutoksenhallintaan, raaka-aineiden takaisinvetoon ja muihin osa-alueisiin liittyviä asiakirjoja varmistaakseen, että toimittajan valmistusprosessit ovat yhdenmukaiset, puhtaat ja turvalliset.

Lopuksi Lynda keskustelee toimittajan kanssa sen vihreistä hankkeista. Mitä se tekee ympäristökuormituksensa vähentämiseksi? Miten se hävittää vaarallisen jätteen? Miten se maksimoi energiatehokkuutensa? Millaisia kierrätysmenetelmiä se käyttää? Onko se mukana kestävään kehitykseen liittyvissä hankkeissa? Synergy haluaa tehdä yhteistyötä sellaisten toimittajien kanssa, jotka ovat valmiita tekemään osansa ympäristön eteen.

Synergyn laadunvalvontatiimi ei jätä mitään huomiotta. Käydessään Synergy WorldWiden / Nature’s Sunshine Productsin tuotantolaitoksella toimittajat ällistyvät. Usein he kertovat Lyndalle, että olisivat halunneet nähdä laitoksen ennen omaa tarkastustaan ymmärtääkseen täysin, millaisen yrityksen kanssa he ovat tekemisissä.

”On hienoa olla sellaisen yhtiön palveluksessa, joka tukee laadunvalvontaprosessia alusta loppuun”, Lynda sanoo. ”Haluamme auttaa mahdollisimman monia ihmisiä tuotteidemme ja liiketoimintamahdollisuutemme avulla, ja siitä syystä emme tingi laadusta. Meille kelpaa vain paras.”

CONVERSATION

Instagram

Follow Us