Ultrajuoksija luottaa Synergy-tuotteisiin


Useimmille ihmisille maratonin juokseminen on todellinen voiman ja kestävyyden osoitus, mutta ultramatkojen juoksijoille 42 kilometriä on vasta alkua.

Ultrajuoksulla tarkoitetaan maratonia eli 42,195 kilometriä pidempiä juoksumatkoja. Matkat vaihtelevat 50 kilometristä tuhansiin kilometreihin, ja osa kisoista saattaa kestää useita päiviä.

Synergyn sponsoroimalle saksalaiselle Marcel Höchelle nämä kisat ovat elämäntapa. 22-vuotias juoksija on lajin nuorimpia kilpailijoita. Hän on alle 23-vuotiaiden ultrajuoksun Saksan-mestari, ja vuonna 2015 hän teki oman luokkansa parhaan 12 tunnin juoksun – kukaan samaan ikäluokkaan kuuluva ei siis ole juossut pidempää matkaa 12 tunnissa.

Marcel kiinnostui kilpaurheilusta 7 vuoden ikäisenä, ja ensimmäisen ultrajuoksunsa hän juoksi jo 19-vuotiaana. Siitä lähtien kilpaileminen on ollut hänen intohimonsa.

Marcelin päivätreenit vaihtelevat pitkän matkan juoksuista (30 kilometriä 4:20 minuutin kilometrivauhdilla) nopeusharjoituksiin, joissa hän pääsee haastamaan kehonsa äärimmilleen. Ultrajuoksun fyysisen rasittavuuden vuoksi Marcel ryhtyi käyttämään Synergyn tuotteita helmikuussa 2016. Ne auttavat häntä niin harjoittelussa kuin kilpailuissakin.

”Kun ryhdyin treenaamaan kovempaa, muutin myös ruokavaliotani, ja Synergyn tuotteista on todella ollut apua”, hän kertoo.

Marcel suosii Synergyn V3-järjestelmää. Hän käyttää Mistifyta päivittäin urheilun aiheuttamaan fyysiseen rasitukseen.

Hän luottaa vakaasti myös ProArgi-9+-tuotteeseen ja käyttää sitä useita kertoja päivässä niin harjoitellessaan kuin kilpaillessaankin.

”E9 sisältää kaikkea, mitä tarvitsen rankoissa tilanteissa – kivennäisaineita, energiaa ja aminohappoja”, Marcel sanoo. ”Se on täydellinen tuote suorituskyvyn tukemiseen.”

Harjoittelusta, kunnollisesta ruokavaliosta ja lisäravinteista huolimatta ultrajuoksijoilla on väistämättä vaikeat hetkensä.

”Kaikissa kisoissa minulla tulee jossain vaiheessa seinä vastaan”, Marcel kertoo. ”Silloin juokseminen alkaa tuntua todella vaikealta. Kaikista pahin tilanne oli silloin, kun tein 12 tunnin juoksuennätyksen vuonna 2015.”

Marcel oli juossut jo seitsemän tuntia, ja hänellä oli jäljellä vielä viisi. Hänen kehonsa alkoi kuitenkin pistää vastaan, ja hänen mielensä alkoi sumeta.

”Aloin puhua itsekseni”, hän kertoo. ”Totesin itselleni, ettei minun tarvitse juosta enää kuin yksi maraton, ja olen ikäluokkani paras. Jouduin kannustamaan itseäni jatkamaan. Tiesin, etten saanut pysähtyä, oli mikä oli. Se oli pelastukseni.”

Marcel on kilpaillut ultrajuoksussa aktiivisesti nyt kolme vuotta, ja hänen viimeaikaisiin saavutuksiinsa kuuluvat muiden muassa seuraavat:

  1. Innsbruck Alpine Trailrun Festival 30.4.2016, 65 km, kokonaissijoitus 3.
  2. Brocken-Challenge 13.2.2016, kokonaissijoitus 3.
  3. Stadtoldendorfer 12-Stunden-Lauf, 11.–12.7.2015, kokonaissijoitus 2.

Marcel jatkaa kilpailua lajinsa huipulla ja toivoo kuntonsa pysyvän yhtä hyvänä myös tulevissa kisoissa. Hänellä on tähtäimessään tämän kesän ultrajuoksu Saksassa, ja hän on valmis tekemään kaikkensa huippusuorituksen eteen.


CONVERSATION

Instagram

Follow Us