Sosiaalisen median hyödyntäminen

Sosiaalinen media (some) on tänä päivänä erittäin tärkeä kommunikointikanava. Voit hyödyntää sosiaalisen median ilmaisia markkinointityökaluja ja niiden avulla saada lisää näkyvyyttä sekä tehokkuutta rakentaessasi Synergy liiketoimintaasi.

Sosiaalisen median hyödyntämisen tulee olla ammattimaista ja se voi tuottaa vaikeuksia joillekin ihmisille, jotka haluavat julkisuutta liiketoiminnalleen Facebookin ja Twitterin verkostoissa. Sosiaalisen median hallinta vaatii aikaa ja oppimista, ja ennen kaikkea selkeää toimintatapaa.


Kaksi Euroopan markkina-alueen huipputiimijohtajaa, Eric ja Kati Gammals, käyttävät sosiaalista mediaa runsaasti hyväkseen Synergy-liiketoiminnassaan.

“Henkilökohtaisten tapahtumien, omien kertomusten, kuvien ja omaan elämäntapaan liittyvien tietojen jakaminen on olennainen osa ammattimaista toimintaa”, toteaa Kati. "Sosiaalinen media ei sovellu perinteiseen kaupankäyntiin, mutta verkostomarkkinointiin se sopii täydellisesti: kysymyshän on tietojen jakamisesta eikä mainostamisesta tai myymisestä."

Seuraavassa muutamia vinkkejä, miten voit hyödyntää sosiaalista mediaa Synergy-liiketoiminnassasi:

Ole positiivinen. Muista, että olet yhtiön käyntikortti ja mieti ennen postausta, millaista energiaa viestisi tartuttaa. Omien ongelmien jakaminen ei hyödytä ketään.

Käytä kuvia. Sosiaalisessa mediassa on valtava määrä kilpailevaa sisältöä, joka kiinnittää ihmisten huomion. Miten erotut muista? Liitä jokaiseen julkaisuun positiivinen, selkeä, tasokas ja huomiota herättävä kuva. Olipa kuva sitten peräisin verkosta tai itse ottamasi, varmista että se on laadukas värikuva. Käytä kuvia, jotka vahvistavat ammattimaisuuttasi. Älä jaa kuvia, jotka asettavat kuvassa olevat ihmiset noloon tilanteeseen.

Ole innovatiivinen. Tiedon jakaminen sosiaalisessa mediassa edellyttää luovuutta. Etsi uusi näkökulma liiketoimintaasi ja tuotteisiin, joista haluat viestiä. Pidä kaikki sisältöä koskevat ideat yhdessä paikassa. Voit sitten muokata sekä lisätä ja poistaa ideoita milloin vain. Julkaisemillasi sivuilla voit linkittää verkkosivuja ja blogeja lukijoille. On kuitenkin tärkeää, ettet uraudu tiettyyn sisältöön ja turvaudu jatkuvasti samantyyppisiin julkaisuihin. Esittele uusia viestintämuotoja kohderyhmällesi julkaisemalla linkkejä webinaareihin, podcasteihin, PowerPoint-esityksiin, verkkolehtiin ja videoihin.

Ole johdonmukainen. Se ei ole helppoa. Tee sosiaalisesta mediasta osa jokapäiväisiä rutiinejasi. Tutkimukset osoittavat, että sosiaalista mediaa menestyksekkäästi hyödyntävät pienyritykset käyttävät noin tunnin päivässä Facebook- ja Twitter-päivitysten tekemiseen.  Liiketoiminnan kannalta ei ole tuloksekasta käyttää kaikkea aikaansa sosiaalisen median päivityksiin. Jokaisen kannattaa kuitenkin lisätä aikatauluunsa säännölliset päivitykset, jolloin voit julkaista kiinnostavaa ja mielenkiintoa herättävää sisältöä ja luoda tätä kautta uusia kontakteja.

"Sosiaalisen median työkalut, esimerkiksi Facebook, YouTube ja LinkedIn helpottavat Synergy-liiketoimintaa", Eric toteaa. "Tehtävämme on tiedottaa ja opastaa muita ihmisiä. Sosiaalisen median työkalut auttavat meitä tässä tehtävässä. Sosiaalisen median ansiosta välimatkat lyhenevät ja globaali liiketoiminta on mahdollista."

"Käytämme Facebookia päivittäin", Kati kertoo. "Se on nopea väylä, jossa voi vastata kysymyksiin, julkaista uutisia, kertomuksia, valokuvia ja videoita sekä keskustella ajankohtaisista aiheista."

“Meillä on omat Facebook-ryhmät liiketoiminnan rakentajille”, Eric kertoo. "Julkaisemme dokumentteja, blogiuutisia, menestystarinoita, tapahtuma- ja webinaariaikatauluja sekä uutisia pin-tasojen saavuttamisesta. Se on tehokas tapa pitää ihmiset ajan tasalla tapahtumista."

Sähköiseksi muuttuvassa maailmassamme oman verkkoyhteisön luominen on erittäin tärkeää liiketoiminnan kannalta. Synergy-liiketoimintasi voi lähteä huimaan kasvuun, jos osaat hyödyntää sosiaalista mediaa oikein.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us