3 vinkkiä esitelmien hiomiseen


Verkostomarkkinoijat osaavat pitää vaikuttavia esitelmiä. No, ainakin jotkut heistä. Verkostomarkkinointiyritykselle on lähestulkoon elinehto, että liiketoiminnan harjoittaja osaa välittää yrityksen sanoman vakuuttavasti. Verkostomarkkinointiesitelmiin kuuluu usein PowerPoint-esitys, mutta harva verkostomarkkinoija osaa luoda selkeän ja tyylikkään esityksen.

Seuraavien vinkkien avulla saat esityksistäsi tyylikkäämpiä ja vaikuttavampia.

1. Teksti

PowerPoint-esitelmiä kannattaa käyttää sanallisen viestin tukena – niiden ei tule hoitaa itse viestintää. Pidä diojen tekstisisältö noin viidessä sanassa, jotka kuvaavat käsillä olevaa aihetta. Yleensä ei ole hyvä vain lukea diojen tekstiä ääneen. Tavoitteena on, että yleisösi katsoo kutakin diaa vain muutaman sekunnin ajan ja keskittyy muuten sinuun.

Myös fonttien kanssa kannattaa olla tarkkana. Vältä Comic Sansia ja muita kiemuraisia fontteja; suosi siistejä, ammattimaisia sans serif -fontteja, kuten Arialia. Älä käytä yhdessä PowerPoint-esityksessä enempää kuin kolmea fontin väriä, jotta kokonaisuus pysyy yhtenäisenä.

2. Kuvat

Valitse laadukkaita kuvia, jotka herättävät yleisön mielenkiinnon. Venytetyt, vääristyneet ja epätarkat kuvat voivat tehdä hyvästäkin esityksestä epäammattimaisen oloisen. Jos tiedosto on niin pieni, että kuvaa joutuu venyttämään ja siitä tulee epätarkka, etsi toinen kuva. Hyödynnä Pexels.com-sivustoa ja muita ilmaiskuvasivustoja tai valitse Googlen kuvahaussa tiedostokooksi suuri. Lisää kullekin dialle enintään kaksi kuvaa. Onnistuneimmissa esityksissä on usein vain yksi suuri kuva diaa kohti. On myös tärkeää käyttää aiheeseen liittyviä ja sitä täydentäviä kuvia. Jos puhut esimerkiksi tavoitteiden asettamisesta, voit käyttää vaikkapa laadukasta kuvaa muistilehtiöstä ja kynästä.

3. Asettelu

Asettelulla tarkoitetaan muun muassa sitä, miten kuvat ja teksti täydentävät toisiaan. Kun asettelu on kunnossa, dioja on mukava katsella ja helppo seurata. Sinun kannattaa tutustua suunnittelun neljään periaatteeseen.

Kontrasti: Vältä samankaltaisia elementtejä (värejä, kokoja, viivan paksuuksia, muotoja ja välejä). Luo kontrastia sijoittamalla esimerkiksi valkoista tekstiä tummalle taustalle.

Kohdentaminen: Kunkin dian sisältö tulee sijoittaa tarkoituksenmukaisesti. Asettele elementit niin, että niiden välillä on visuaalinen yhteys. Kohdennetut elementit näyttävät siltä kuin niitä yhdistäisi näkymätön viiva.

Toisto: Toistamalla elementtejä voit luoda visuaalisia teemoja. Käytä esimerkiksi samanlaisia värejä, pintoja, muotoja ja viivoja toistuvasti. Näin luot järjestelmällisen ja yhdenmukaisen vaikutelman.

Läheisyys: Jos kaksi tai useampia elementtejä liittyvät toisiinsa, ryhmittele ne yhdeksi visuaaliseksi kokonaisuudeksi. Näin luot esitykseen visuaalista rakennetta.

Mitä paremmin valmistaudut, sitä helpompi sinun on pitää esitelmä, josta voit olla ylpeä. Kun onnistut kerran, voit hyödyntää vaikuttavaa PowerPoint-esitystäsi yhä uudelleen. Noudattamalla näitä yksinkertaisia PowerPoint-vinkkejä annat muille paremman vaikutelman itsestäsi ja liiketoiminnastasi.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us