Vinkkejä sosiaalisen median hyödyntämiseen

Vinkkejä sosiaalisen median hyödyntämiseen Nykyään lähes puolella maailman väestöstä on Internet-yhteys ja käyttäjiä sosiaalisessa mediassa vuonna 2015 oli jo yli 2 miljardia. Koko maailman kattavassa kyberavaruudessa on siis laaja yleisö valmiina vastaanottamaan viestejäsi. Eikö kuulostakin hyvältä? Älä kuitenkaan hoppuile. Ensin on tärkeä selvittää, miten saat sosiaalisen median käyttäjät huomaamaan itsesi ja kuuntelemaan sinua.

Synergy-tiimin jäsenenä sinulla on kiinnostava viesti jaettavanasi. Mikäli haluat kertoa Synergyn mahdollisuuksista aina tilaisuuden tullen, on sosiaalinen media ehdottomasti kustannustehokkain tapa jakaa tietoa suurelle yleisölle. Olit sitten Facebook-, YouTube-, Twitter-, Reddit-, Pinterest-, Tumblr-, LinkedIn-, Instagram- tai Google+-käyttäjä, pystyt oppimaan tietyt asiat, joiden avulla pystyt saamaan mahdollisimaan ison hyödyn sosiaalisesta mediasta.

Tässä on muutama perusvinkki, joiden avulla pystyt edistämään Synergy liiketoimintaasi sosiaalista mediaa hyödyntämällä:

Laadi aikataulu

Vaikka sinun ei tarvitse päättää jokaisen viestin julkaisuajankohtaa tunnin tarkkuudella, sinun on hyvä tietää suurin piirtein, milloin on paras ajankohta julkaista viestejä. Esimerkiksi keskiviikkoaamuna kello 4.30 yhteisöpalveluissa ei liiku paljon käyttäjiä, joten silloin ei kannata julkaista mitään.

Koska Facebook on sosiaalisessa mediassa käyttäjämäärältään suosituin, käytetään sitä esimerkkinä hyvistä ja huonoista käytännöistä. Huffington Post -lehden mukaan paras aika julkaista päivityksiä Facebookissa on kello 13.00–15.00, ja eniten liikennettä palvelussa on torstaisin ja perjantaisin. Tutkimusten mukaan nämä ajat vaihtelevat sosiaalisen median kanavasta toiseen, joten tee kotiläksysi ja perehdy ko. kanavaan hyvin. Viestejä ei kannata julkaista liian usein, jotta yleisö ei piilota niitä epätoivotun tiedon ylikuormituksen vuoksi. Julkaisemalla kiinnostavaa sisältöä kerran päivässä varmistat, että yleisösi odottaa viestejäsi.

Julkaise kiinnostavaa sisältöä

Kiinnostavan sisällön luominen on välttämätöntä sosiaalisen median tehokkaan hyödyntämisen kannalta. Ennen kuin julkaiset viestin, kysy itseltäsi seuraavaa: Onko tämä informatiivista? Onko tämä kiinnostavaa? Onko tämä relevanttia? Onko tämä Synergyn ohjeiden mukaista? Vastauksen jokaiseen kysymykseen tulee olla myönteinen. Sisällön tulee aina olla Synergyn ohjeiden mukaista. Jos et ole varma, täyttääkö sisältö vaatimukset, tutustu Synergyn ”Mitä voin sanoa?” -asiakirjaan.
Selaa vanhoja viestejäsi säännöllisesti ja seuraa, mistä niistä tykätään ja mihin kommentoidaan eniten. Näin saat käsityksen siitä, millainen sisältö herättää eniten huomiota. Jotkut sosiaalisen median asiantuntijat kehottavat: Etsi sen kanava, jolla liikkuu eniten ihanteellisia asiakkaita ja keskity siihen. Tee asioita, jotta saat sen menestymään sen sijaan, että epäjohdonmukaisesti puuhastelisit eri kanavilla.

Keskity kuviin

Oletko huomannut, että taitavat valokuvaajat saavat sosiaalisessa mediassa runsaasti seuraajia? Kuvia tai videoita sisältävät julkaisut saavat 53 % enemmän tykkäyksiä ja niihin kommentoidaan 104 % enemmän kuin sellaisiin julkaisuihin, jotka sisältävät pelkkää tekstiä. Saat katkaistua uutisvirran yksitoikkoisuuden ja ihmisten huomion hyvällä kuvalla, joka liittyy julkaisemaasi viestiin.

Ennen sopivan kuvan etsimistä asetu valokuvaajan housuihin. Mieti, miten suuri harkitsemasi kuvan resoluutio on ja onko sen valaistus hyvä. Vähänkin alivalottuneet tai epätarkat kuvat sivuutetaan mediassa kuin niitä ei olisikaan. Silmää miellyttävät kuvat antavat viesteillesi väriä ja syvyyttä, jonka ansiosta ne huomataan.

Haluatko kehittyä sosiaalisen median käytössä? Tässä kotitehtävä: Tarjolla on tuhansia tutkimuksia ja vinkkejä sosiaalisen median asiantuntijoilta, joita voit hyödyntää kehittääksesi taitojasi sosiaalisessa mediassa. Seuraa Synergy WorldWidea Facebookissa ja Instagramissa, koska sieltä löydät hyvää sisältöä ja ideoita mitä voit jakaa edelleen omassa profiilissasi.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us