Mistä tiedät, että kehosi kaipaa uutta alkua?


Kehomme puhuvat meille monin tavoin. Erityisen hyvin ne osaavat kertoa, milloin ne ovat tyytymättömiä. Nykypäivänä on aivan liian helppoa omaksua epäterveellisiä tapoja – liikkua ja nukkua liian vähän, päästää stressitaso liian korkeaksi ja syödä huonosti. Kukaan ei ole täydellinen, ja joskus sorrumme epäterveellisinä pidettyihin ruokiin. Saattaa mennä viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia ilman, että käymme kuntosalilla.

Tärkeintä on huomata, kun keho alkaa voida huonosti, ja tehdä tarvittavat muutokset.

Jos kärsit jostain seuraavista viidestä oireesta, kehosi saattaa olla uuden alun tarpeessa.

1. Painonnousu

Ylipainoinen keho voi usein huonosti, koska se on täynnä roskaruokien kemikaaleja. Ne edistävät lihomista ja saattavat myös vaikeuttaa painon pudottamista. Käsitellyistä ruoka-aineista, sokereista ja jalostetuista hiilihydraateista koostuva ruokavalio saattaa aiheuttaa turvotusta, ruoansulatusvaivoja sekä epäterveellisten ruokien himoa.

2. Aivosumu

”Mitä minä olinkaan tekemässä? Ai niin.” Jos ajatuksesi katkeilevat kesken kaiken useita kertoja päivässä, syynä voi olla se, ettei kehosi saa oikeita ravintoaineita eikä sen energiataso riitä keskittymiseen.

3. Kehon hajut

Tätä epämiellyttävää ongelmaa on vaikea sivuuttaa. Jos hengityksesi haisee, sinulla on usein ilmavaivoja tai haiset deodorantista huolimatta muuten pahalta, kehosi yrittää todennäköisesti päästä eroon epätoivotuista kemikaaleista. Auta sitä!

4. Iho-ongelmat

Muistuttaako peilikuvasi erehdyttävästi näppynaamaista teiniä? Monien iho-ongelmien, kuten ihottumien, syyt ovat syvällä. Ihon puhdistaminen päällisin puolin ei siis riitä – pyri korjaamaan ongelmat kehon sisältä alkaen.

5. Väsymys


Jos silmäsi lupsahtelevat kiinni keskellä päivää, olet todennäköisesti nukkunut liian vähän tai kehosi on uupunut epäterveellisten tapojen vuoksi. Myös univaikeudet voivat olla merkki siitä, että kehosi kaipaa uutta alkua. 


CONVERSATION

Instagram

Follow Us