Liikunta osana kiireistä päivää


Päivään on helppo mahduttaa liikuntaa, kun sille on riittävästi aikaa. Mutta kuinka liikkuminen onnistuu, kun päivä täyttyy koneen ääressä istumisesta, töistä tai arkiaskareista? Alla on neljä vinkkiä, joiden avulla pystyt lisäämään liikuntaa ja liikettä kiireisiin päiviin.

 

1· Säännölliset kyykyt

Laita itsellesi hälytys soimaan ja nouse kerran tunnissa (tai joka toinen tunti) tekemään 10 jalkakyykkyä. Aikaa ei mene paljoa, mutta olosi kohenee huomattavasti. Voit kokeilla myös virtuaalitapaamisen järjestämistä ja kutsua muut liikkumaan kanssasi viideksi minuutiksi. Kun veri kiertää, myös ajatukset kirkastuvat.

 

2· Kävelylenkki

Onko sinulla puhelinneuvotteluita tai tapaamisia, jotka hoituisivat hyvin myös liikkeessä? Kutsu keskustelukumppanisi kävelykokoukseen, laita luurit päähän ja suuntaa pienelle kävelylle. 

 

3· Hyödynnä taukosi

Tauot saattavat unohtua helposti, vaikka ne tarjoavat hyvän tilaisuuden mielen lepuuttamiseen ja kehon liikuttamiseen. Hyvä taukojumppa on esimerkiksi 10 haarahyppyä, 5 punnerrusta ja muutama kerta portaita ylös ja alas. Jos tauon aikana pitäisi saada monta asiaa hoidettua, siivoaminen on erinomaista hyötyliikuntaa: pysyt liikkeessä samalla kun kotityöt tulevat hoidetuksi. 

 

4· Investoi seisomapöytään

Paljosta istumisesta voi olla haittaa keholle, esimerkiksi ryhdille, lihaksille ja verenkierrolle. Seisomapöydän hankkiminen voi tuoda parannusta vanhoihin työtapoihin. Muista, että seisominen saattaa vaatia totuttelua. Aloita pienistä määristä ja lisää seisomisaikaa vähitellen. Aluksi voit esimerkiksi seistä puolesta tunnista tuntiin ja istua sen jälkeen pari tuntia. Lisää toistoja oman jaksamisen mukaan. 

CONVERSATION

Instagram

Follow Us