Tutkijat löytäneet yli sata uutta suolistobakteeria

Brittiläisen Wellcome Sanger Instituten ja australialaisen Hudson Institute of Medical Researchin tutkijat ovat sekvensoineet 105 uutta suolistobakteerilajiketta. Tämä on valtava edistysaskel mikrobiomitutkimuksessa.

”Tutkimuksen ansiosta on pystytty luomaan ihmisen terveyteen liittyvien suolistobakteerien suurin ja kattavin julkinen tietokanta”, sanoo tohtori Samuel Forster, yksi tutkimusartikkelin kirjoittajista. ”Suoliston mikrobiomilla on suuri hyvinvointiin ja sairauksiin liittyvä rooli. Tämä tärkeä resurssi mullistaa mikrobiomin tutkimuksen.”

Tällaiset tutkimukset edistävät mikrobiomia koskevaa ymmärrystämme, ja on hienoa, että lääketieteellisen ja tieteellisen yhteisön kiinnostus aihetta kohtaan on kasvussa. Kuten omat tutkimuksemme Hughes-keskuksessa ovat osoittaneet, mikrobiomi vaikuttaa lähes kaikkien ihmiskehon järjestelmien toimintaan. Tämän löydöksen myötä tiedämme mikrobiomista taas hieman enemmän ja pystymme paremmin ymmärtämään sen merkitystä huipputason hyvinvoinnin kannalta.

”Suolistobakteerien puhtaiden isolaattien viitegenomien tietokanta on tärkeä tutkijoille, jotka pyrkivät selvittämään, mitä bakteerilajeja tietyn henkilön mikrobiomissa on”, tohtori Rob Finn Euroopan molekyylibiologian laboratorion bioinformatiikan instituutista toteaa. ”Jos he haluavat esimerkiksi testata sellaista hypoteesia, että tiettyjä bakteereita esiintyy enemmän tietyn sairauden yhteydessä, he voivat hankkia isolaatin ja testata laboratoriossa, vaikuttaako laji merkitykselliseltä.”

Täältä saat lisätietoja Synergyn mikrobiomituotteista ja -ohjelmista.


Lähde:
https://www.sciencedaily.com/releases/2019/02/190204114602.htm

CONVERSATION

Instagram

Follow Us