30 sekunnin hissipuhe

Sinulla on 30 sekuntia aikaa vakuuttaa minut siitä, että Synergy WorldWiden tuotteet ja liiketoimintamahdollisuus ovat juuri minua varten. Aika alkaa nyt!

Pohdit kuumeisesti, mitä sanoisit. Luultavasti mainitset jotain tuotteiden laadusta, reilusta palkkiojärjestelmästä, erinomaisista johtajista ja upeista yhteisistä tapahtumista. 30 sekuntia kului ja havaitset, ettet ehtinyt kertoa Synergyn bonuskampanjoista etkä hyväntekeväisyyshankkeista. Myös Synergyn tuotteiden positiiviset vaikutukset jäivät käsittelemättä.

Tuntuuko siltä, että yrität pakata vaellusrinkan sisällön koulureppuun? Monilla muillakin on sama tunne. Hyvää esittelyä on lähes mahdotonta antaa ilman valmistelua.

Esittelyn valmistelua voidaan verrata kirjoitelman rungon laatimiseen. Kuulijoille on kerrottava aiheesta ytimekkäästi antamalla heille muutamia keskeisiä tietoja, joiden perusteella he voivat muodostaa yleiskuvan yrityksen tavoitteista. Esityksesi tulisi erottua muusta yritysmainonnasta, ja sen pitäisi vakuuttaa kuulijat myymästäsi ideasta tai tuotteesta.

On aika aloittaa esittelyn luonnostelu. Hyödynnä seuraavaa kuutta vihjettä sen laadinnassa.


1. Määrittele ydinviesti. Jos sinun pitää päättää yksi asia, jonka varmasti haluat jäävän esittelystä yleisön mieleen, mikä se olisi?  Määritä tarkkaan, mikä tämä asia on. Mikä on tärkein asia, jonka haluat kertoa Synergy WorldWidesta?  Kehitä esittely tämän aiheen pohjalle.

2. Kirjoita aihe muistiin. Kirjoita muistiin kaikki, mitä haluaisit Synergyn potentiaalisen asiakkaan tai jälleenmyyjän tietävän yhtiöstä. Poista tämän jälkeen esittelystäsi kaikki epäolennaiset asiat, jotka eivät herätä yleisön mielenkiintoa. Varmista, että esittely keskittyy nyt ydinsanomaan.

3. Jäsentele esittelysi. Aloita se esittelemällä lyhyesti itsesi sekä yritys tai tuote, josta aiot kertoa. Tässä yhteydessä voit esitellä Synergyn taustan ja ydinarvot. Tähän pitäisi kulua 10–15 sekuntia 30 sekunnin puheestasi. Loppuaika pitäisi käyttää ydinviestin viemiseen perille kuulijoillesi.

4. Räätälöi esittely yleisön mukaan. Se ei ole sinua itseäsi varten. Se on tarkoitettu kuulijoillesi. Mikä on puheesi anti heille? Parhaiten menestyvät tiimijohtajat löytävät uusia ihmisiä sponsoroitavakseen kertomalle heille, miksi Synergy-liiketoiminta sopii heidän tavoitteisiinsa. Voit valmistella esittelystä muutamia eri versioita sen mukaan, millaista yleisöä haluat sen puhuttelevan.

5. Älä käytä vaikeita ilmaisuja. Ole aito. Ole persoonallinen. Esitä viestisi asiallisesti mutta riittävän selkeästi, jotta yleisö voi helposti samaistua sinuun. Älä käytä verkostomarkkinointislangia, sillä se voi vieraannuttaa kuulijat ydinviestistäsi.

6. Harjoittele. Varmista, että esittelysi on tehokas. Esitä se yhteistyökumppaneillesi ja kysy heidän mielipidettään. Harjoittele niin kauan, että pystyt rentoutumaan täydellisesti ja luotat kykyysi esittää puheesi missä tahansa ympäristössä.

Jos esittelysi ei herätä vastakaikua kuulijoissa, kehitä sitä edelleen. Etsi erilainen lähestymistapa. Jos pystyt kehittämään onnistuneen esittelyn, havaitset pian, että yhä useammat asiakaskontakteistasi lähtevät mukaan Synergy-toimintaan.


CONVERSATION

Instagram

Follow Us