Rentouttava magnesium

Yleisen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että keho saa riittävästi tarvitsemiaan ravintoaineita. Magnesium on niistä yksi: sitä tarvitaan kehossa yli 300 biokemialliseen reaktioon. Silti sen riittävään saantiin kiinnitetään usein liian vähän huomiota.

Ennen ihmiset saivat magnesiumia pääasiassa luomulihasta, meren antimista, kivennäisvedestä sekä kivennäispitoisessa maassa kasvaneista tuoreista hedelmistä ja kasviksista. Ruokajalosteiden lisääntyneen käytön vuoksi monen ruokavalio sisältää kuitenkin nykyään liian vähän magnesiumia. Magnesiuminpuute voi oireilla lihasten nykimisenä, kramppeina, väsymyksenä ja lihasheikkoutena. Jos asiaan ei puututa, se voi aiheuttaa myös huomattavasti vakavampia terveysongelmia.

Magnesium vaikuttaa elektrolyyttitasapainoon, proteiinisynteesiin, energiantuottokykyyn ja psykologisiin toimintoihin. Monet ihmiset ottavat magnesiumia ennen nukkumaanmenoa, jotta se auttaisi heitä rentoutumaan ja syventäisi unta. Lisäksi magnesium tukee lihasten toimintaa ja supistumista.

Mistä sitten tietää, saako magnesiumia tarpeeksi? Seuraavassa taulukossa on esitetty naisten ja miesten suositellut päiväannokset:

Ikä Naiset Miehet
19 - 30 310 mg 400 mg
31 - 50 320 mg 420 mg
51 + 320 mg 420 mg

Synergy selvittää tutkimuksissaan, mitä keho tarvitsee huipputason hyvinvoinnin saavuttamiseksi. Yksi annos (kaksi kapselia) yrityksen Body Prime -tuotetta sisältää 400 mg magnesiumia. Vaikka suositeltu päiväannos onkin mahdollista saada pelkästään Body Primesta, päivittäin kannattaa nauttia myös magnesiumpitoisia ruokia, kuten manteleita (270 mg/100 g), kurpitsansiemeniä (262 mg/ 100 g), tummaa suklaata (176 mg/100 g) ja maapähkinöitä (168 mg/100 g).

Keskustelethan aina lääkärin kanssa, ennen kuin ryhdyt käyttämään magnesiumia tai muita ravinto- tai vitamiinilisiä.

Lähteet:
https://www.healthline.com/nutrition/magnesium-deficiency-symptoms
https://www.psychologytoday.com/us/blog/evolutionary-psychiatry/201106/magnesium-and-the-brain-the-original-chill-pill

*Ennen ravintolisien käyttöä kannattaa aina olla yhteydessä lääkäriin. Tämä koskee etenkin raskaana olevia, imettäviä ja terveydellisistä vaivoista kärsiviä ihmisiä. Tuotetta ei ole tarkoitettu sairauden määrittämiseen, hoitamiseen tai ehkäisemiseen.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us