KEVÄTSIIVOUKSEN AIKAJoka vuosi näihin aikoihin ikkunoista tulviva auringonpaiste paljastaa talven aikana nurkkiin ja hyllyille kertyneen pölykerroksen. Kodin tavoin myös keho kaipaa huomiota. Nyt onkin täydellinen aika suorittaa sisäinen kevätsiivous!

Magnesiumia, omenapektiiniä ja luumujauhettava sisältävä Body Prime on kliinisesti tutkittu tuote, joka auttaa kehoa optimoimaan ruokavalion terveellisten ravintoaineiden imeytymisen. Tämän tehotuotteen lisäksi tietyt runsaskuituiset kasvikset tehostavat kehon puhdistautumista ja auttavat sitä voimaan paremmin:

ARTISOKKA
Yhdestä artisokasta saa kokonaisen vuorokausiannoksen verran kuituja. Runsaskuituisuutensa ansiosta artisokka ehkäisee ummetusta ja vähentää joidenkin ruokien myrkyllisten ainesosien imeytymisestä johtuvia riskejä.

PARSA
Paljon glutationia sisältävä parsa pystyy hajottamaan haitallisia yhdisteitä, kuten vapaita radikaaleja. Lisäksi se sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka myös neutralisoivat vapaita radikaaleja ja ehkäisevät niiden aiheuttamia soluvaurioita.

FENKOLI
Tämä makea, rouskuva vihannes on erinomainen kuitujen lähde. Lisäksi se voi puhdistaa myrkkyjä paksusuolesta. Suuren folaattipitoisuutensa ansiosta fenkoli pystyy myös muuntamaan verisuonille haitallista homokysteiiniä vähemmän haitallisiksi molekyyleiksi.

SIPULI
Sipulia on käytetty tulehdusten lievittämiseen jo satoja vuosia. Parsan tavoin myös sipuli tuhoaa vapaita radikaaleja ja edistää vatsan toimintaa. Raa’an sipulin sisältämä kversetiini on tehokkaampaa kuin tablettimuotoinen, ja sen sanotaan suojaavan oksidatiiviselta stressiltä.

PINAATTI
Raikas pinaatti sopii niin smoothien kuin munakkaankin piristykseksi. Se sisältää hurjasti K-vitamiinia sekä runsaasti glykolipidejä, jotka voivat auttaa suojaamaan ruoansulatuskanavan limakalvoja. Sillä on myös tulehdusta ehkäisevä vaikutus.

VESIKRASSI
Älä käytä vesikrassia pelkkänä koristeena – sitä kannattaa syödä reilusti. Yksi kupillinen vesikrassia sisältää 200 % K-vitamiinin suositellusta vuorokausiannoksesta. Lisäksi vesikrassi on hyväksi luille ja edistää kalsiumin imeytymistä. Sitä voi lisätä esimerkiksi pestoon tai pastakastikkeeseen.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us