Mitä kollageeni on ja miksi se on tärkeää

Kaikki ovat kuulleet tai lukeneet kollageenista, mutta mitä se oikein on? Miksi se on ihmisille niin tärkeää? Aloitetaan siitä, mitä kollageeni on. Se on proteiini, jota on kehossa kaikista proteiineista eniten. Se on sidekudosten, luiden, ihon, lihasten, jänteiden ja rustojen tärkeä rakennusaine. 

Kollageenia voi saada ruoasta tai lisäravinteista, ja keho voi myös tuottaa sitä itse. Ajan myötä kehon kyky tuottaa kollageenia kuitenkin heikkenee. Myös tupakointi, runsas alkoholin käyttö, liiallinen altistuminen auringolle ja muut tekijät voivat alentaa luonnollista kollageenintuotantoa. 

Elintarvikkeista kollageenia sisältävät esimerkiksi liha ja kala, sillä niissä on sidekudoksia. Kollageenia voi nauttia myös lisäravinteena. Kollageenilisien käyttö on yhä yleisempää, koska niistä saa tätä tärkeää proteiinia laadukkaassa muodossa. Kollageenilisän käyttö tukee tervettä elämää, sillä sen myötä esimerkiksi hiukset, iho, kynnet, lihakset, luut ja rustot vahvistuvat. 

Kollageenia on siis kehossa proteiineista eniten, ja sillä on keskeinen rooli nivelten, ihon, lihasten ja luuston hyvinvoinnissa. Siksi sen saannista on tärkeää pitää huolta. 

Täällä voit tutustua Synergyn kahteen kollageenituotteeseen, Collagen+:aan ja Collagen+ Beauty. 

CONVERSATION

Instagram

Follow Us