Vinkkejä Kotona Viihtymiseen

Kotona pysytteleminen ja etätyöskentely pitkiä aikoja kerrallaan sekä etäisyyden pitäminen muihin ihmisiin luovat uusien haasteiden ohella myös uusia mahdollisuuksia. Keksimme jatkuvasti uusia tapoja arjesta selviämiseen – hauskanpitoon, lasten viihdyttämiseen sekä yhteydenpitoon perheen ja ystävien kanssa.

Yhteisö on Synergylle tärkeä, ja siksi haluamme jakaa vinkkejä kotona viihtymiseen.

1. Käy museossa

Tutustu museoiden tarjontaan. Monet museot ovat kehittäneet virtuaalisia museokierroksia ja kokemuksia, joista voi nauttia omalta kotisohvalta. Mikset siis perehtyisi kulttuuriin, taiteeseen tai historiaan jossain maailman maineikkaimmista museoista?

Tässä on joitakin suosikkeja:
- The British Museum, London
- Musée d’Orsay, Paris
- Van Gogh Museum, Amsterdam
- National Museum of Modern and Contemporary art, Korea
- Solomon R. Guggenheim Museum and Foundation, New York
- The Louvre, Paris


2. Pelaa

Hauskan pelin parissa aika lentää kuin siivillä. Järjestä siis digitaalinen peli-ilta, johon kutsut perheenjäseniä ja ystäviä. Jos asut usean ihmisen taloudessa, peli-iltaa voi toki viettää myös kasvotusten. Järjestäkää tietovisa, hyödyntäkää pelikonsolia tai tutustukaa muihin hauskoihin mahdollisuuksiin täällä. Vaihtoehtoja viihdyttävän peli-illan järjestämiseen on paljon.


3. Jatka vanhaa harrastusta tai aloita uusi

Oletko aina halunnut oppia jotain, mutta sinulla ei ole ollut aikaa? Onko sinulla ehkä ollut harrastus, jolle aikasi ei aiemmin riittänyt? Nyt voi olla hyvä tilaisuus aloittaa uusi harrastus tai jatkaa vanhaa – opetella piirtämään tai laittamaan ruokaa tai vaikka kirjoittaa kirja. Päätä vain tavoitteesi ja tartu tuumasta toimeen.


4. Siivoa vaatekaappisi

Näin kesän kynnyksellä voi olla hyvä hetki siivota vaatekaappi. Siihen ei ole oikeita tai vääriä tapoja – aloita vaikka ottamalla vaatteesi kaapista ja järjestämällä ne pinoihin.

Ennen kuin heität vaatteita pois, mieti, voisitko lahjoittaa niitä hyväntekeväisyyteen – tai saisiko niistä ehkä vielä käyttökelpoisia muokkaamalla. Joskus pienikin muutos saattaa nostaa vähän käytetyn vaatekappaleen uudeksi suosikiksi. Kun laitat vaatteet takaisin kaappiin, järjestä ne esimerkiksi värin, vuodenajan tai tyypin mukaan – mikä itsellesi vain toimii parhaiten!


5. Piristä työtilaasi

Kotitoimistossa ei tarvitse noudattaa normeja. Motivoi itseäsi ja tehosta tuottavuuttasi piristämällä työtilaasi. Huolehdi hyvästä ergonomiasta ja valaistuksesta. Pidä muistiinpanovälineet ja muut usein tarvittavat tavarat käden ulottuvilla. Laita työpöydälle kasvi tai valokuva – pidä pöytä kuitenkin siistinä, jotta pystyt keskittymään töihin.


6. Keksi aktiviteetteja perheen ruokailuhetkiin

Tee aterioista hauskoja kokemuksia sekä itsellesi että lapsille. Valitse jokin maa tai kaupunki ja tutustu sen perinteisiin ruokiin, musiikkiin ja kulttuuriin. Valmista kohteen mukaisia ruokalajeja ja nauti ajasta perheesi kanssa.

CONVERSATION

Instagram

Follow Us