Helmikuu on sydänterveyden kuukausi

Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja monissa muissa maissa vietetään helmikuussa sydänterveyden kuukautta, jonka tarkoitus on ehkäistä sydän- ja verisuonisairauksiin liittyvää tietoisuutta ja siten ehkäistä niitä. Tänä vuonna myös Synergy WorldWide kantaa kortensa kekoon.

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat maailman yleisin kuolinsyy sekä miesten että naisten kohdalla. Niihin kuolee vuosittain noin 17,9 miljoonaa ihmistä – niiden osuus on 31 % kaikista kuolemista. Euroopassa sydän- ja verisuonisairauksien osuus kaikista kuolemista on huimat 45 % (3,9 miljoonaa kuolemaa vuodessa) ja Euroopan unionissa 37 % (1,8 miljoonaa kuolemaa vuodessa.

Yhdessä voimme tehdä pieniä muutoksia, jotka ehkäisevät sydänvaivoja. Riskitekijöiden ehkäisy ja hallinta ovat erityisen tärkeitä sellaisten ihmisten kohdalla, joilla on jo jokin sydänsairaus. Näin pienennät riskiä:

• Pidä painosi kurissa.
• Älä tupakoi – vältä myös passiivista tupakointia.
• Tarkkaile kolesterolitasojasi ja verenpainettasi.
• Jos käytät alkoholia, juo kohtuudella.
• Harrasta liikuntaa ja syö terveellisesti.

Tietoisuuden lisäämisen ohella Synergy haluaa juhlistaa sydäntä ja sen tärkeää tehtävää kehossa. Sydänhän tekee lihaksista kaikista eniten töitä. Siksi se ansaitsee erityishuomiota.

Tässä kuussa pyrimme siis tavallistakin aktiivisemmin lisäämään tietoisuutta sydänsairauksista ja niiden vaikutuksista. Hyvää sydänterveyden kuukautta!

Lähteet:
http://www.ehnheart.org/cvd-statistics.html
https://www.who.int/cardiovascular_diseases/en/

CONVERSATION

Instagram

Follow Us